216
MUUR- en DEURPOSTERS

Onze zeer populaire collectie, in diverse afmetingen.

!
!

Plakinstructies

!

De aangeboden muur- en deurposters worden vervaardigd volgens strikte kwaliteitsnormen. De motieven worden geprint op normaal, tamelijk dun posterpapier. Grote muurposters worden geleverd in 8 delen, de kleinere in 4 delen, deurposters meestal in 2 delen (zie de informatie bij de betreffende producten).  De posters kunnen op praktisch elke gladde ondergrond worden verwerkt.

 

 

Instructies voor het opplakken van een muurposter

1. Benodigd materiaal:

- pakje behanglijm voor normaal behang,

- schone emmer,

- zachte borstel of rol voor het insmeren,

- schaar of afbreekmes om poster op maat te snijden,

- roller of zachte doek om papier aan te strijken.

2. Gereed maken van de ondergrond: Het muuroppervlak moet droog en glad zijn. Alle oneffenheden zoals oud behang en verfresten dienen te worden verwijderd.

Tip:  het beste resultaat wordt bereikt als de muurposter wordt aangebracht bij een kamertemperatuur
van 18-20°C.

3. Voorbereiding voor het plakken: Leg de muurposter op de grond vóór de te beplakken wand en kijk of de verschillende delen passen. Vergelijk het formaat van de poster met de muur en bepaal aan welke kant evt. iets af moet, boven en/of onder, links en/of rechts. Markeer met een potlood een loodrechte lijn op de muur waar de buitenste rand van de muurposter moet komen.

4. Opplakken van de muurposter: Bereid het plaksel volgens de voorschriften op de verpakking. Smeer het linkerondergedeelte van de poster dun en gelijkmatig in met lijm en laat de lijm niet intrekken! Vouw het papier nooit dubbel!

Plaats dit posterdeel recht langs de aangebrachte muurmarkering en wrijf het voorzichtig glad met de roller of zachte doek vanuit het midden naar de buitenkanten. Als er lijm op de voorkant van de poster terecht komt, dit voorzichtig verwijderen met een vochtige doek.

Breng de overige delen op dezelfde wijze aan en zorg ervoor dat de naden van de verschillende delen goed op elkaar aansluiten. LET OP: Tijdens het plakken kunnen de delen “groeien” eventueel achteraf op maat snijden dan wel alle delen laten groeien.

Bij een Trompe l’oeil altijd vanuit het midden gaan werken!

 

Het opplakken van muur- of deurposters behoeft bij het volgen van de bovenstaande instructie geen grote problemen te geven. Voor eventuele, tijdens het plakken ontstane beschadigingen van de posters (of de behandelde ondergrond) kan Graphicsonline op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld en wordt geen enkele claim geaccepteerd. Vervanging van eventueel misgeplakte of beschadigde delen is niet mogelijk.

 tip: BEHANG MET Z'N 2'EN......