50011
Wat ie een giclée?

Een giclée is een reproductie van superkwaliteit!

Met de modernste fototechnieken wordt een perfecte opname gemaakt van het kunstwerk. Eventuele oneffenheden op het schilderij kunnen door een lithograaf worden weggewerkt.
Het drukproces heeft plaats op hoogwaardige inkjetprinters, voorzien van een zgn. piëzokop, die de inkt (op basis van lichtechte pigmenten) in zeven kleuren nauwkeurig over het doek of ophet papier verdeelt. De kleuren blijven gegarandeerd 75 jaar in tact.

Door het ingwikkelde en langdurige drukproces worden giclées niet in grote oplagen gedrukt. Meestal wordt met de kunstenaar een limiet afgesproken tussen de 50 en 250 reproducties.

Het resultaat is een reproductie die maar moeilijk van het originele kunstwerk te onderscheiden is!

De door ons aangeboden giclées worden geprint op canvas of pappier, beide van een hoogwaardige kwaliteit.
De giclées worden opgerold geleverd. Opspannen van het canvasdoek op spieraam is ook mogelijk.

Uit Wikipedia:
Een giclée is een nieuwe druktechniek met behulp van een inkjetprinter. Het wordt vooral gebruikt om reproducties van kunstwerken te maken. De term giclée is afgeleid van het Franse werkwoord "gicler", dat stralen of vernevelen betekent. In deze druktechniek wordt gebruikgemaakt van ononderbroken inktstralen die verschillende kleurlagen op het papier aanbrengen.
De hoogste kwaliteit wordt verkregen door het gebruik van

  • Hoogwaardig papier,
  • Een hoge kwaliteit inkt, op basis van echte pigmenten),
  • Een piëzo-printkoptechnologie, waardoor de inkthoeveelheid en frequentie zeer nauwkeurig kan worden gedoseerd.

Met deze gepigmenteerde inkten kan een kleurechtheid worden verkregen van 100 jaar of meer volgens de laatste onderzoeken.

Voor het vervaardigen van een Giclée moet het werk allereerst worden "gedigitaliseerd". Het is dan ook mogelijk deze techniek te gebruiken voor werk wat op een beeldscherm wordt ontworpen en waar enkel een digitaal origineel bestaat, de zogenaamde digitale kunst. Indien een digitaal werk niet in oplage maar slechts éénmaal wordt afgedrukt spreken we van een Monogiclée